GASTROINTESTINAL KASALLIKLAR VA YANGI DAVOLASH USULLARI - Anorov, Sirojiddin; Oydinov, Aziz (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Ushbu maqolada gastrointestinal tizim kasalliklari va ularni davolashdagi so‘nggi yutuqlar tahlil qilinadi. Gastrointestinal kasalliklarning sabablari, simptomlari va ularning zamonaviy farmakologik hamda invaziv bo‘lmagan davolash usullari o‘rganiladi. Shu bilan birga, oshqozon-ichak traktining yallig‘lanish kasalliklari, refluks, gepatit, oshqozon yarasi va boshqa patologiyalarni davolashdagi innovatsiyalar, shu jumladan biologik preparatlar, endoskopik texnologiyalar va diet terapiyasi ham ko‘rib chiqiladi.