YOSHLARNI AXLOQIY-ESTETIK TARBIYALASH TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISHDA OILANING O‘RNI - Xaydarova, Lobar (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Ushbu maqolada yoshlarni axloqiy-estetik tarbiyalash tizimini takomillashtirishda oilaning o‘rni chuqur tahlil etilgan. Oila – jamiyatning asosiy ijtimoiy institutlaridan biri sifatida, bolalar va yoshlarning axloqiy qarashlari, estetik didi va ma’naviy qiyofasini shakllantirishda muhim omil hisoblanadi. Tadqiqot davomida sifat va miqdoriy metodlardan foydalangan holda ota-onalar, pedagoglar va yoshlar o‘rtasida so‘rovnoma, intervyu va kuzatuvlar o‘tkazildi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, oiladagi tarbiyaviy muhit, ota-onalarning namunaligi va madaniy qadriyatlarga bo‘lgan munosabati yoshlarning axloqiy va estetik rivojlanishida bevosita ta’sir ko‘rsatmoqda. Maqolada shuningdek zamonaviy axborot oqimlarining yoshlar ongiga ta’siri va bu borada oilaning yangi yondashuvlar bilan ishlashi lozimligi haqida tavsiyalar keltirilgan.