O‘ZBEK XALQ AMALIY SAN’ATI VA HUNARMANDCHILIGI AN’ANALARI, TARIXIY VA MADANIY AHAMIYATI - Ibadullayeva Nigora Egamberganovna.; Ozodova Mashxura Munis qizi (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekiston xalq amaliy san’ati va hunarmandchilik an’analarining tarixiy shakllanishi, hududiy maktablari va ularning badiiy-estetik ahamiyati yoritiladi. Xalq ustalari tomonidan yaratilgan buyumlarning madaniy meros sifatidagi o‘rni, milliy identitetni shakllantirishdagi roli hamda zamonaviy davrda saqlash va rivojlantirish masalalari tahlil qilinadi.