OILADA KICHIK YOSHDAGI O’QUVCHILARNING INGLIZ TILI KO’NIKMALARINI SHAKLLANTIRISH IMKONIYATLARI - Qo‘ldosheva, Nigoraxon (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Maqolaning maqsadi oilada kichik yoshdagi o‘quvchilarning ingliz tili ko‘nikmalarini shakllantirish imkoniyatlarini o‘rganishdir. Tadqiqotda kichik yoshdagi bolalarning ingliz tilini o‘rganish jarayonida oila muhitining ahamiyati, ota-onalarning yondoshuvi va foydalanilayotgan metodlar tahlil qilindi. So‘rovnoma, yarim strukturaviy intervyular va kuzatuv metodlari orqali ma’lumotlar yig‘ildi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatdiki, oilada ingliz tilida muntazam muloqot qilish, interaktiv o‘yinlar va multimedia materiallaridan foydalanish bolalarning til ko‘nikmalarini samarali ravishda rivojlantiradi. Biroq, ba’zi oilalarda resurslarning cheklanganligi va ota-onalarning til bilimlarining pastligi til o‘rganish jarayonini sekinlashtirishi mumkin. Tadqiqot bolalarda ingliz tilini o‘rganishda samarali yondashuvlarni va ota-onalarga yordam berish uchun tavsiyalarni ishlab chiqishga xizmat qiladi.