O‘QITISHDA INNOVATSION TA’LIM TEXNOLOGIYALARINI QO‘LLASH METODIK MUAMMO SIFATIDA - Maxmudova Zaynura Xurmatbekovna (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy ta’lim tizimida innovatsion ta’lim texnologiyalarini qo‘llash masalasi metodik muammo sifatida ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Bugungi globallashuv, raqamlashtirish va axborot texnologiyalarining jadal rivojlanishi sharoitida an’anaviy o‘qitish usullarining samaradorligi tobora pasayib, ta’lim jarayonida yangi pedagogik yondashuvlar va texnologiyalarga ehtiyoj kuchaymoqda. Maqolada innovatsion ta’lim texnologiyalarining mohiyati, turlari, ularni o‘quv jarayoniga tatbiq etishdagi metodik muammolar, o‘qituvchining innovatsion kompetensiyasi, ta’lim sifati va natijadorligiga ta’siri atroflicha yoritilgan. Shuningdek, innovatsion texnologiyalarni joriy etishda uchraydigan tashkiliy, psixologik va metodik to‘siqlar tahlil qilinib, ularni bartaraf etish bo‘yicha ilmiy asoslangan xulosalar va tavsiyalar berilgan. Tadqiqot natijalari ta’lim muassasalari pedagoglari, ilmiy izlanuvchilar hamda ta’lim tizimini boshqarish bilan shug‘ullanuvchi mutaxassislar uchun amaliy ahamiyatga ega.