AutoCAD dasturida tutashma elementlarini 2D va 3D formatda loyihalashni o‘qitish asosida o‘quvchilarning hajmiy modellashtirish va rangli grafik ifodalash kompetensiyalarini rivojlantirish. - Ollaberganova Gulora Xamidjon qizi; Sobirova Shodiya Sanjar qizi (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada raqamli ta’lim muhitida AutoCAD dasturida tutashma elementlarini 2D va 3D formatlarda loyihalashni o‘qitish jarayonining nazariy va amaliy asoslari yoritilgan. Ishda o‘quvchilarning hajmiy modellashtirish hamda rangli grafik vizualizatsiya kompetensiyalarini rivojlantirishga qaratilgan metodik yondashuv ishlab chiqilgan. Shuningdek, parametrik modellashtirish, geometrik bog‘lanishlar va vizual ifodalash vositalaridan foydalanish samaradorligi tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari muhandislik grafikasi fanini o‘qitishda zamonaviy raqamli texnologiyalarni qo‘llash orqali ta’lim sifatini oshirish imkoniyatlarini asoslaydi.