TA’LIM SIFATINI OSHIRISHDA OILAVIY MUHITNING TA’SIRI - Dilova , Nargiza (INTEGRATION OF EDUCATION AND SCIENCE: GLOBAL CHALLENGES AND SOLUTIONS, 2025)
Ushbu maqolada ta’lim sifatini oshirishda oilaviy muhitning o‘rni va ahamiyati o‘rganildi. Tadqiqotda o‘quvchilarning akademik muvaffaqiyatlari va oilaviy qo‘llab-quvvatlash o‘rtasidagi bog‘liqlik tahlil qilindi. Ota-onalarning ta’limga bo‘lgan munosabati, uy sharoitidagi ta’limni qo‘llab-quvvatlash, shuningdek, moddiy va psixologik omillar ta’lim sifatiga sezilarli ta’sir ko‘rsatishi aniqlandi. Tadqiqot natijalari maktab va oila o‘rtasidagi hamkorlikni kuchaytirish zarurligini ko‘rsatadi.