Texnologik mashinalarda tebranish holatini monitoring qilish va uni kamaytirishning samarali usullari - Jo’raxanov , Yusufjon (THE HARMONY OF TRADITIONAL KNOWLEDGE AND MODERN INNOVATIONS, 2025)
Ushbu maqolada texnologik mashinalarda yuzaga keladigan tebranishlarning sabablari, ularni o‘lchash usullari va kamaytirish choralari tahlil qilinadi. Tebranishlarning ishlab chiqarish jarayoniga, mashina xizmat muddati va xavfsizlik darajasiga ta’siri yoritiladi. Shuningdek, zamonaviy monitoring tizimlari, tebranish sensori asosida nazorat qilish va amortizatsiya mexanizmlarini qo‘llash samaradorligi o‘rganilgan. Natijada mashinalarning ishonchliligi va energiya samaradorligini oshirish yo‘llari taklif etiladi.