O`QUVCHILAR PORTFELI ASOSIDA KOMPETENSIYALAR MONITORING TIZIMI. - Muzaffarova Zebiniso Hikmatullo qizi (THE HARMONY OF TRADITIONAL KNOWLEDGE AND MODERN INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Mazkur tezisda o`quvchilar portfeli asosida kompetensiyalarni monitoring qilish tizimining nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Tadqiqotda portfel texnologiyasining o`quvchilarda asosiy tayanch kompetensiyalarni shakllantirish hamda baholashdagi o`rni tahlil qilinadi. Kompetensiyaviy yondashuv asosida portfel monitoringi o`quvchilarning bilim, ko`nikma va malakalarini tizimli ravishda aniqlash, ularning individual rivojlanish dinamikasini kuzatish imkonini berishi asoslab berilgan. Tezisda monitoring jarayonini samarali tashkil etish mexanizmlari, mezon va ko`rsatkichlari hamda amaliy tavsiyalar bayon etilgan.