ADOLATLI VA IJTIMOIY SIYOSAT YURITISH - INSON KAPITALINI RIVOJLANTIRISHNING ASOSIY OMILI - Boboyeva Sitora Ro‘zimaxmatovna,; Turg‘unova Zilola Akmaljon qizi, (GLOBAL SCIENTIFIC RESEARCH AND INTELLECTUAL PURSUITS, 2025)
Ushbu maqolada adolatli va ijtimoiy siyosatning inson kapitalini rivojlantirishdagi roli tahlil qilinadi. Ta’lim, sog‘liqni saqlash, ijtimoiy himoya, bandlik va gender tenglik sohalarida yuritiladigan adolatli siyosat orqali jamiyatning intellektual va iqtisodiy salohiyati oshishi, innovatsion kadrlar tayyorlanishi, barqaror rivojlanish va ijtimoiy barqarorlikning mustahkamlanishi muhokama qilinadi. Shuningdek, hududlar o‘rtasidagi tafovutlarni kamaytirish, korrupsiyani oldini olish va ekologik xavfsizlikni ta’minlash inson kapitalini rivojlantirishning dolzarb omillari sifatida yoritilgan.