ORTODONTIK MUOLAJALAR: BOLALAR VA KATTALAR UCHUN TISH TUZILISHINI TO‘G‘RILASH USULLARI - Abduraxmonova , Shohista (GLOBAL SCIENTIFIC RESEARCH AND INTELLECTUAL PURSUITS, 2025)
Ushbu maqolada ortodontik muolajalar, ularning tish va jag‘ tuzilishini to‘g‘rilashdagi ahamiyati, zamonaviy davolash usullari hamda bolalar va kattalar uchun qo‘llaniladigan ortodontik apparatlarning o‘ziga xos xususiyatlari tahlil qilingan. Tadqiqotda erta yoshda amalga oshiriladigan ortodontik muolajalarning natijalari, ularning yuz-jag‘ tizimiga ta’siri va estetik hamda funksional jihatdan keltiradigan foydalari yoritilgan. Zamonaviy texnologiyalarga asoslangan breket tizimlari, shaffof alignerlar va funksional apparatlar yordamida tish qatoridagi nuqsonlarni tuzatishning samarali yo‘llari ko‘rsatib o‘tilgan.