O‘ZBEK TILINING FONETIK TIZIIDA B O‘G‘IN, URG‘U VA INTONATSIYANING O‘ZARO MUNOSABATI - Nazarova Sabrina Zafarjon qizi, (GLOBAL SCIENTIFIC RESEARCH AND INTELLECTUAL PURSUITS, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek tilining fonetik tizimi tarkibida bo‘g‘in, urg‘u va intonatsiya hodisalarining o‘zaro munosabati tahlil qilinadi. Bo‘g‘inning fonetik birlik sifatidagi xususiyatlari, urg‘uning so‘z va nutqdagi roli hamda intonatsiyaning mantiqiy va emotsional ma’no ifodalashdagi ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, bu birliklarning nutq jarayonidagi funksional uyg‘unligi hamda talaffuz madaniyatini shakllantirishdagi o‘rni ko‘rib chiqiladi.