Xorazm viloyati sharoitidagi introdutsient igna bargli darxtlarning turlar ko’lamining bioekologik xususiyatlarini baholash. - K.R.Yo’ldashev,; Z.J.Farxodova, (GLOBAL SCIENTIFIC RESEARCH AND INTELLECTUAL PURSUITS, 2026)
Ushbu maqolada Xorazm viloyati sharoitidagi Urganch,Xiva,Xonqa shaxarlaridagi igna bargli introdutsient turlarning bioekologik xususiyatlarini o’rganish natijalari bayon qilingan. Igna bargli daraxtlar tarqalish ko’lami jihatidan shartli ravishda 3 guruhga ajratildi.I-guruh tup soni ko’p bo’lgan daraxtlar,II-guruh tup soni o’rtacha miqdordagi daraxtlar,III- tup soni kam bo’lgan daraxtlar.I-guruhga 6 ta,II-guruhga 8 ta,III-guruhga 5 ta daraxt kirishi aniqlandi.