RAQAMLI VOSITALAR MUSIQIY KOMPITENSIYANI RIVOJLANTIRUVCHI VOSITA SIFATIDA - Azizjon Qosimov Botir o‘g‘li (GLOBAL SCIENTIFIC RESEARCH AND INTELLECTUAL PURSUITS, 2025)
Annotatsiya: Mazkur tadqiqot raqamli vositalarning musiqiy ta’lim jarayonidagi pedagogik imkoniyatlarini hamda ularning musiqiy kompetensiyani rivojlantirishdagi ahamiyatini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda musiqiy kompetensiya shaxsning musiqiy bilimlari, ijroiy ko‘nikmalari, tahliliy va ijodiy tafakkuri hamda raqamli savodxonligini o‘z ichiga olgan integrativ tushuncha sifatida talqin qilinadi. Raqamli texnologiyalar asosida tashkil etilgan ta’lim jarayonining musiqiy kompetensiya rivojiga ta’siri ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi.