TA’LIM SOHASIDAGI XALQARO HAMKORLIK - Boboyeva Sitora Ro‘zimaxmatovna; Iskandarova Azizaxon Ikrom qizi (GLOBAL SCIENTIFIC RESEARCH AND INTELLECTUAL PURSUITS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ta’lim sohasidagi xalqaro hamkorlikning mazmuni, shakllari, asosiy yo‘nalishlari va rivojlanish omillari tahlil qilinadi. Globalizatsiya sharoitida ta’lim tizimining integratsiyasi, akademik almashinuvlar, xalqaro reyting tizimlari, davlatlararo grant va dasturlar, ilmiy innovatsion klasterlar hamda raqamli ta’limning global tarmoqlari chuqur o‘rganiladi. Shuningdek, O‘zbekistonning ta’lim sohasidagi jahon davlatlari bilan hamkorligi, Erasmus+, DAAD, KOICA, JICA va boshqa dasturlardagi ishtiroki, ulardan olinadigan natijalar va istiqbollar yoritilgan.