Qurilish materiallari ishlab chiqarishda texnologik jarayonlarni avtomatlashtirish va energiya samaradorligini oshirish - Jo‘raxanov, Yusufjon (GLOBAL SCIENTIFIC RESEARCH AND INTELLECTUAL PURSUITS, 2025)
Ushbu maqolada qurilish materiallari ishlab chiqarish korxonalarida texnologik jihozlardan samarali foydalanish masalalari yoritilgan. Asosiy e’tibor ishlab chiqarish jarayonlarini avtomatlashtirish, energiya resurslarini tejash hamda ishlab chiqarish sifatini oshirishga qaratilgan. Maqolada ilg‘or texnologiyalarni joriy etish orqali mahsulot tannarxini kamaytirish va ekologik xavfsizlikni ta’minlash yo‘llari tahlil qilingan.