MADANIY DIPLOMATIYA: O‘ZBEKISTONDA MADANIY MEROSNI MUHOFAZA QILISH BO‘YICHA XALQARO HAMKORLIK MASALALARI - Asrorxo‘jayeva, Ma’muraxon (GLOBAL SCIENTIFIC RESEARCH AND INTELLECTUAL PURSUITS, 2025)
Ushbu maqolada madaniy diplomatiyaning zamonaviy xalqaro munosabatlar tizimidagi o‘rni va ahamiyati, shuningdek, madaniy merosni muhofaza qilish sohasidagi xalqaro hamkorlik masalalari tahlil qilingan. Madaniy merosni asrash, targ‘ib qilish va undan diplomatik munosabatlarda samarali foydalanishning nazariy hamda amaliy jihatlari yoritilgan. YUNЕSKO, IKOMOS, TURKSOY kabi xalqaro tashkilotlarning madaniy merosni muhofaza qilish va xalqaro muloqotni rivojlantirishdagi roliga alohida e’tibor qaratilgan. Shu bilan birga, madaniy diplomatiyaning yangi tendensiyalari va uning milliy manfaatlar hamda xalqaro nufuzini mustahkamlashdagi ahamiyati ochib berilgan