Adrenalektomiya o‘tkazilgan bemorlarda ovqat hazm sistemasining funksional o‘zgarishlari - Usanova, Saodat (GLOBAL SCIENTIFIC RESEARCH AND INTELLECTUAL PURSUITS, 2025)
Maqolada ovqatlanish va turmush tarzining fiziologik oqibatlari, noto'g'ri ovqatlanishning salbiy ta'sirlari hamda sog'lom turmush tarzini shakllantirish yo'llari tahlil qilinadi. Shuningdek, zamonaviy ilmiy tadqiqotlar va istiqbolli yechimlar haqida ma'lumotlar keltirilgan. Alohida qismda adrenalektomiya (ust-buyrak bezlarini olib tashlash) o'tkazilgan bemorlarda ovqat hazm qilish tizimining funksional o'zgarishlari o'rganilgan.