O‘ZBEK TILIDA LEKSIK MA’NO TARAQQIYOTI VA UNING KO‘CHISH MEXANIZMLARI - Nazarova Sabrina Zafarjon qizi (GLOBAL SCIENTIFIC RESEARCH AND INTELLECTUAL PURSUITS, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek tilidagi leksik ma’no taraqqiyoti va so‘z ma’nosining ko‘chish yo‘llari atroflicha tahlil qilinadi. Tadqiqotda polisemiya, metafora, metonimiya, sinekdoqa va vazifadoshlik asosidagi ma’no ko‘chish holatlari yoritilgan. Shuningdek, lingvistik va nolingvistik omillarning yangi ma’nolar hosil bo‘lishidagi o‘rni ko‘rsatilgan. Maqola so‘z ma’nosining kengayishi, torayishi hamda semantik o‘zgarishlarning til taraqqiyotidagi ahamiyatini ochib beradi.