ISAJON SULTONNING “BILGA XOQON” ROMANIDA XALQ OG‘ZAKI IJODINING OBRAZLAR TIZIMIDAGI O‘RNI - Tosheva Nilufar Shirinboyevna (DEVELOPMENT OF EDUCATION AND SCIENCE IN THE ERA OF DIGITAL TRANSFORMATION, 2025)
Mazkur maqolada Isajon Sultonning “Bilga Xoqon” romanida xalq og‘zaki ijodi motivlari, mifologik qatlam, timsollar va obrazlar tizimining shakllanishiga ta’sir etuvchi folklor unsurlari tahlil qilinadi. Asarda qo‘llangan afsona, doston, rivoyat, maqol va paremiologik birliklar badiiy strukturaning mazmuniy-funksional asoslari sifatida ko‘rib chiqiladi.