Xorazm Milliy tabiat bog‘ida muhofazaga olingan qushlar turlari va ularning bioekologik xususiyatlari. - X.Z. Ilxombekova (DEVELOPMENT OF EDUCATION AND SCIENCE IN THE ERA OF DIGITAL TRANSFORMATION, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada Xorazm milliy tabiat bog‘i hududida muhofazaga olingan qushlar turlarining xilma-xilligi, ularning sistematik tarkibi hamda bioekologik xususiyatlari tahlil qilinadi. Hudud Amudaryo deltasiga yaqin joylashgani sababli suv-botqoqli, to‘qay va cho‘l ekotizimlariga xos noyob va kamyob qushlar uchraydi .