Texnologik mashinalarning ish unumdorligini baholash uchun sinov stendlari konstruksiyasini ishlab chiqish va takomillashtirish - Jo’raxanov , Yusufjon (DEVELOPMENT OF EDUCATION AND SCIENCE IN THE ERA OF DIGITAL TRANSFORMATION, 2025)
Ushbu maqolada texnologik mashinalarning ish unumdorligini aniqlash va texnik ko‘rsatkichlarini baholash maqsadida sinov stendlari yaratish masalalari yoritilgan. Stendlarning konstruktiv tuzilishi, o‘lchov asboblari joylashuvi hamda avtomatlashtirilgan nazorat tizimlari tahlil qilingan. Shuningdek, sinov jarayonlarida tebranish, yuklama va harorat parametrlarini o‘lchash usullari keltirilgan. Taklif etilgan loyiha mashinalarni sinovdan o‘tkazish jarayonini soddalashtiradi, aniqlikni oshiradi hamda ilmiy-tadqiqot ishlarida samarali foydalanish imkonini beradi.