O‘ZBEK TILIDA EMOTSIONAL-EKSPRESSIV BO’YOQDORLIK VA UNING USLUBIY IFODA IMKONIYATLARI - Nazarova Sabrina Zafarjon qizi (DEVELOPMENT OF EDUCATION AND SCIENCE IN THE ERA OF DIGITAL TRANSFORMATION, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek tilidagi emotsional-ekspressiv bo‘yoqdorlikning leksik va uslubiy xususiyatlari tahlil qilinadi. Kitobiy va og‘zaki so‘zlashuv uslublarida so‘zlarning ma’no, ifoda va bo‘yoq jihatidan farqlanishi yoritiladi. Shuningdek, ijobiy va salbiy emotsional bo‘yoqdorlikni ifodalovchi leksemalar, ularning matndagi vazifasi hamda badiiy ifodadagi o‘rni misollar asosida ko‘rsatib beriladi. Maqolada emotsional-ekspressiv leksikaning uslublararo qo‘llanish imkoniyatlari va u orqali nutqning ta’sirchanligini oshirish yo‘llari ochib beriladi.